Да си направим модерна и удобна баня

Да си направим модерна и удобна баня

Каквото и да си говорим, банята е сред най-важните помещения в един дом. Тя трябва да предлага максимален комфорт, да бъде функционална и, не на последно място – да бъде красива. Всичко това може да се изпълни както с основен ремонт, така и с малко освежаване и подменяне на аксесоарите.

Както при останалите стаи в едно жилище, така и при банята от значение са нейните размери. Вярно е, че при по-просторните бани има и повече възможности да развихрим въображението, но пък и има голяма вероятност да я затрупаме с излишни мебели и предмети, които не само няма да са ни полезни, но и могат да създадат хаос. Разбира се, такава опасност има и при малките бани, при които понякога дори най-необходимото може да изглежда прекалено. Затова първоначално изберете обзавеждането от първа необходимост, а след това надграждайте и добавяйте.

Когато става въпрос за цветове, модните тенденции са благосклонни и предоставят различни възможности, за да открием нещо по свой вкус. Изключително модерни са както естествените и пастелни тонове, дървените елементи, детайли от естествен камък, така и по-авангардните геометрични фигури с ярки цветове, мозайки, растителни мотиви. Изчистените линии също са топ тенденция, както и класическите бяло, черно, сиво.

При мебелите, модата на вградените структури и висящите тоалетни и мивки не е приключила. Освен че създават стилна визия, те са и практични – по-лесни са за почистване, не заемат много пространство. От друга страна, все по-модерни са свободностоящите вани. Душ кабините са с изчистен дизайн, като при тях личи тенденцията за простор.
Аксесоарите са не по-малко важни. С тяхна помощ се постига най-бърза и лесна промяна в интериора. Те могат изцяло да кореспондират на цялостния стил и цветова гама на банята, но чрез тях може и да се акцентира.

Свобода на избор – така може да определим тенденциите при аксесоарите. Красиви и предпочитани са материали като бамбук и ратан, стилни са кожените орнаменти, които могат и да са капитонирани. При пластмасовите артикули са внесени ярки цветове, а чистобялото е оставено на заден план, освен ако с него не се акцентира. Матовите ефекти са търсени, особено при по-наситените цветове, защото придават елегантна мекота и уникалност.

Related Post

thumbnail
hover

Мебели от чам, бук и дъб...

Мени ЕООД специализира в производството на мебели с отлично качество, функц...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Цялостно обзавеждане от Италия | Студио...

Студио Модилиани е специализирано в проектирането и създаването на интерио...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Мебелна къща Алнико – село Негован

Мебелна къща Алнико мебел – стилните и качествени мебели за вашия дом Ако же...

  • Публикувано от bgstart