Как да оползотворите мястото в малката всекидневна

Как да оползотворите мястото в малката всекидневна

По-голямата част от хората, които живеят в малки жилища, изпитват затруднение, когато трябва да обзаведат стаите си. Ако и вие живеете в малък апартамент, вероятно искате да поставите множество предмети във всекидневната, които да създадат уют. Но и сигурно сте наясно, че именно те ще я направят прекалено тясна.

Ейми Стоун (специалист социални медии) и стилист по природа, е обзавела малък апартамент в Ню Йорк. Подобно начинание било предизвикателство за нея, защото е трябвало не само да оползотвори максимално пространството, но и да създаде нещо практично. Това, което е направила тя, може да бъде от полза и за вас.

Подберете правилно мебелите

Ако всекидневната ви е малка, вероятно би ви се искало да поставите всички мебели до стената, за да освободите пространство в средата. Но ако вместо това просто обособите няколко отделни къта, ще направите стаята много по-уютна, като същевременно ще оползотворите максимално мястото в нея. В апартамента, който ви показваме, Ейми Стоун е поставила малка масичка в средата на стаята. От едната й страна е поставила неголям диван, а от другата – два плетени стола. Така е направила всекидневната много по-уютна.

У дома – като на кафе

Безспорно би било трудно да вечеряте на масичка за кафе. Но все пак за един човек (дори и за двама) не е нужна голяма маса. Ако всекидневната ви е малка, можете да „откраднете“ идеята на Ейми – да поставите малка кръгла маса до една от стените, в близост до прозореца. Добавете и стол от едната страна. Или дори два стола. Така ще получите уютен кът (наподобяващ кът в кафене), който няма да заема много място.

Конзола вместо бюро

Добра идея е да използвате пластмасова конзола вместо бюро, тъй като тя няма да е толкова голяма и съответно ще заема по-малко място. Ако поставите на нея книга и лампа (както и ако оставяте ключовете, когато се прибирате у дома), конзолата ще се превърне в идеалното бюро.

Използвайте килим

За да направите мястото по-уютно и да обособите още един кът, можете да използвате килим. Поставете върху него мебелите, намиращи се в средата на стаята – дивана и столовете. Изберете обаче по-малък килим, краища на който да не достигат до стените. Така всички останали кътчета, които сте обособили, ще остават извън килима. По този начин ще изглежда, че се премествате от зона в зона, а мебелите ви ще са подредени.

Виж също

thumbnail
hover

Мебели от чам, бук и дъб...

Мени ЕООД специализира в производството на мебели с отлично качество, функц...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Цялостно обзавеждане от Италия | Студио...

Студио Модилиани е специализирано в проектирането и създаването на интерио...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Мебелна къща Алнико – село Негован

Мебелна къща Алнико мебел – стилните и качествени мебели за вашия дом Ако же...

  • Публикувано от bgstart