Основни съвети за обзавеждане на дома

Основни съвети за обзавеждане на дома

Прочетете най-важните съвети, които можете да използвате за обзавеждането на дома си

Правилно обзаведеният дом помага за облекчаване на стреса след дългия работен ден, създава усещане за комфорт и хармония в семейството. В статията ще прочетете най-важните съвети, които можете да използвате, за да постигнете уютен, функционален и добре обзаведен дом.

Цветът на стаята се отразява на настроението ви

Ако площта на помещението е малка, то желателно е да обзаведете дома си с корпусна мебел. Тя ви позволява да не купувате целия набор от мебели като комплект, а само това, което ви трябва, за да съберете желаната композиция от подходящи мебели и да съчетаете един с друг детайлите им. Тази опция е страхотна, когато се комбинират две стаи в една, например кабинет и спалня.

Обзавеждане на детската стая

Добре обзаведената детска стая ще зарадва не само децата ви, но и ще ги предпази от наранявания при падания (ако имате малко дете), ще им помогне за спокойното учене, за стимулиране на креативността и ще развие в тях чувство за самостоятелност и отговорност.

В добре обзаведената детска стая всичко стои в близост едно до друго: легло, компютърно бюро, гардероб и други нужни мебели. Важно е също да изберете просторни чекмеджета и рафтове, в които да се помести огромният брой играчки, за да не ги местите постоянно от едно място на друго.

Когато поставите мебелите в близост един до друг, освобождавате място за игра на децата си. Това важи и за малки помещения.

Обзавеждане на спалнята

Ярките цветове в спалнята не са препоръчителни. Не е нужно да претрупвате стаята с ненужни елементиспоред психолози те пречат на правилната почивка. Най-важната мебел в стаята, както можете да се досетите, е леглото. Именно на него вие прекарвате една трета от живота си. Затова, ако искате винаги да бъдете бодри и с добър тонус, отнесете се отговорно най-вече при избора на легло.

Препоръки: леглото трябва да бъде достатъчно голямо, да не скърца и да има солидна конструкция.

Обзавеждане на гостната

Правилно подбраната гама от цветове в гостната придава добро настроение в помещението. Старайте се да избирате мебели, които да бъдат функционални и да отговарят на нуждите, както на един човек, така и на повече хора, за да не се чудите къде да посрещнете своите гости. Имайте предвид, че добрият дизайн на помещението говори за добър стил на живот. Освен красива, мебилировката трябва да бъде и здрава, за да не се поврежда лесно при падане или удар.

Коридорът

Може да се изненадате, но дори коридорът има нужда от определени нюанси и подредба. Мебелите в това помещение трябва да са функционални. Най-малкото, за да поставите закачалка, огледало, шкаф за обувки и за дрехи. Цялото това обзавеждане трябва да бъде компактно – да заема малко място и да бъде комфортно за вас и гостите ви.

Related Post

thumbnail
hover

Мебели от чам, бук и дъб...

Мени ЕООД специализира в производството на мебели с отлично качество, функц...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Цялостно обзавеждане от Италия | Студио...

Студио Модилиани е специализирано в проектирането и създаването на интерио...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Мебелна къща Алнико – село Негован

Мебелна къща Алнико мебел – стилните и качествени мебели за вашия дом Ако же...

  • Публикувано от bgstart